5 смачних страв з часникових стрілок (рецепти)

В кінці травня, початку червня підходить час видалити стрілку часнику, для того, щоб залишити більше поживних елементів для цибулин. Виникає питання, що ж робити з часниковими стрілками? Ми зібрали кілька привабливих, на наш погляд, рецептів страв з часниковими стрілками. Пропонуємо їх Вашій увазі. Поки що це просто теорія, але кожний з них ми випробуємо і надамо фотозвіт.


 
 
 
 



 
 
 
 

1. Паста з часникових стрілок (соус Песто)

2-garlic-scape-chard-pesto-

Песто, це італійський соус на основі базиліка, сиру і оливкової олії. Класично готується – розтиранням всіх інгредієнтів в ступці. В нашому випадку буде використано блендер і зелену основу замінимо на часник.

Знадобитися:

  1. Часникові стрілки – 500 г
  2. Сіль – 1 ч. л.
  3. Оливкова олія – 3 ст. л. (або більше, якщо потрібен більш рідкий соус, наприклад, для спагеті)
  4. Сік лимона – 1-2 ст. л
  5. Цедра лимона – 0,5 шт.
  6. Перець – ¼ ч. л.

Можна додати:

  • зелений базилік або кріп – 50 гр. (пучок)
  • горіхи волоські (в оригіналі – кедрові) – 1 склянка
  • твердий сир (пармезан в оригіналі) – 200 гр.

Як готувати:

  1. Часникові стрілки і зелень подрібнити в блендері (горіхи теж сюди, якщо використовуємо).
  2. Додати масло і цедру лимона. Перемішати.
  3. Сир натерти на дрібній тертці і додати в пасту.
  4. Додавати сіль, лимон, перець, регулюючи смак.

Як зберігати:

Зберігати в холодильнику в баночці, налив зверху тонкий шар масла.

Для тривалого зберігання – заморозити.

Куди використовувати:

  • спагетті в якості соусу
  • в салат в якості заправки
  • як маринад для м’яса перед запіканням
  • запекти рибу під соусом песто
  • намастити на хліб, та з борщем і салом….
  • приправити овочі, запечені на мангалі

 

Купити часник український у нас: (050) 657 74 75, (096) 054 76 81

 

2. Смажені стрілки часнику

IMG_4656-roasted-garlic-scapes-oil

  1. Ріжемо стрілки довжиною 6-7 см.
  2. Смажимо на олії на невеликому вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Додати сіль і перець за смаком (можна також трохи лимонного соку і цедри)

Аромат неймовірний. На смак нагадує смажені гриби з часником.

 

Можна зробити стрілки часнику по-корейськи, якщо в процесі смаження додати (розрахунок на 2-3 пучка стрілок):

  • приправу для корейської моркви – 1 ст. л
  • лаврових листочка – 3-4 шт., покришити
  • цукор – 0,5 ст. л.
  • оцет яблучний – 1 ст. л

 
 
 




 
 
 

3. Мариновані часникові стрілки

packed-scapes2

Знадобитися (розрахунок на банку 0,5 літра)

  1. Стрілки часнику – 0,5 кг
  2. Сіль – 1 ст. л. з гіркою
  3. Цукор – 1 ст. л. з гіркою
  4. Оцет 9% – 50 гр.
  5. Чорний перець горошок – 5 шт.
  6. Лавровий лист – 1 шт.

Як маринувати стрілки часнику:

  1. Стрілки вимити і порізати довжиною 5-10 см.
  2. В 0,5 л банку кинути 1 лавр лист, 5 горошин перцю, 1 ст. ложку солі, 1ст. л. цукру
  3. Щільно укласти стрілки часнику в банку
  4. Залити окропом, прикрити кришкою і дати постояти хвилин 20
  5. Злити воду в каструлю і закип’ятити її знову
  6. Додати 50 гр. оцту в банку
  7. Залити розсоломб який закипів
  8. Закатати кришку
  9. Вкрити банки ковдрою і залишити до повного охолодження

 

 

4. Заморожені часникові стрілки на зиму

1-garlic-scape-chard-pesto-

Стрілки ріжемо і розкладаємо на порції в пакетики.

Взимку можна смажити, як і свіжі, тушкувати з овочами, загалом, додавати скрізь, де зазвичай додаємо часник.

 

 

5. Часниковий крем суп з сирними грінками

soup with garlic scape

  1. Нарізати зелений часник.
  2. В каструлі, розтопити вершкове масло на середньому вогні.
  3. Додати зелений часник і пасерувати його до напівпрозорого стану, близько 3 хвилин.
  4. Окропом розвести сухий овочевий бульйон і залити в каструлю,
  5. Додати дрібно нарізану картоплю і варити на повільному вогні до тих пір, поки стрілки часнику і картопля не стануть м’якими (близько 20 хвилин).
  6. Додати, чебрець (тим’ян), сіль і перець.
  7. За допомогою блендера подрібнити суп у пюре в каструлі.

Грінки

  1. Порізати батон на невеликі шматочки і викласти на лист для виікання
  2. Скропити рослинним маслом
  3. Посипати сиром, натертим на дрібну тертку
  4. Запікати до золотистого стану
  5. Кілька грінок додаємо в суп для краси, інші викладаємо окремо, щоб не розмокли

Андрій Марченко

One Comment

  1. There’s definately a lot to know about this topic. I love all the points you’ve made.

Leave A Comment


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/stroypom/ukrup.com.ua/www:/home/stroypom/.system/tmp:/usr/local/pear) in /home/stroypom/ukrup.com.ua/www/wp-includes/functions.php on line 2101