В Італійському регіоні Абруццо вирощують чудовий червоний часник. Його називають «Червоний часник з Сульмона» по імені невеликого містечка, що є центром по вирощуванню цього часнику.
На хвилі зниження виробництва і збільшення конкуренції з імпортним часником, місцеві виробники часнику в 2009 році об’єдналися в кооператив.
Це дозволило їм збільшити посівні площі з 16 до 110 гектар і налагодити продаж часнику на суму 2 млн євро в рік.
У цій статті буде короткий огляд червоного часнику і інформація про те, як функціонує цей кооператив часниківників і які завдання виконує.
Характеристики червоного часнику
Лусочки на зубках часнику мають червоний відтінок, проте зовнішнє лушпиння головки часнику білого кольору
Червоний часник з Сульмона великий, і має в середньому діаметр від 55 до 70 мм, що перевищує стандарти діаметру часнику для ЄС – вище 45 мм.
Головка часнику складається з 8-10 великих зовнішніх зубков і ще 2-3 внутрішніх зубів.
Це стрілкуючий часник. Квітконоси також видаляються в середині-наприкінці травня.
Це ранній часник. Урожай збирають в кінці червня –початку липня, що в середньому на 15-20 днів раніше, ніж інші італійські сорти.
Добре зберігається. Виробники заявляють, що Червоний часник з Сульмона навіть без холодильників зберігатися до березня-квітня
Завдання кооперативу
Селекція. Щорічно на підставі огляду та дегустації організовується добір кращих екотипів червоного часнику. Переможці передаються в лабораторію для розмноження за технологією in vitro
Посадковий. Сертифікує і реалізує посадковий матеріал Червоного часнику з Сульмоа
Техніка. Здає в оренду сільгосп машини
Доопрацювання. Кооператив займається калібруванням і упаковкою часнику
Торгівля. Через кооператив йде збут продукції
Чистота. Через контроль виробників і розробку стандартів виробництва Кооператив гарантує споживачам якість продукту і чистоту сорту.
А на відео – як можна заплести такі коси з часнику
За матеріалами з сайту agliorossodisulmona.org
Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.
Leave A Comment