Це літо ознаменується відразу декількома щорічними фестивалями часнику, які пройдуть у США та Франції.
США
17 – 18 червня вже відбувся 36-ий щорічний північно-західний фестиваль часнику у місті Вашингтон.
У програмі фестивалю 58 постачальників представили широкий спектр часнику та продуктів з нього (соуси, спеції, вулична їжа), а також різні ручні вироби з часнику.
Фестиваль супроводжувався живою музикою місцевих виконавців.
У загальній кулькості 2,296 відвідувачів побували на дводенному заході, організованому в парковій зоні Торгово-промислової палати (Ocean Park Area Chamber of Commerce).
28-30 липня у місті Гілрой (Gilroy) відбудеться один з найстаріших фестивалів часнику.
Часниковий фестиваль у Гілрої стартував 1979 року і по даний час відомий по всьому світу як платформа для продовольчої ярмарки, з великою кількістю страв з часнику; живої музики; сімейного відпочинку.
Більш докладно дізнавайтесь тут: gilroygarlicfestival.com
Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:
- купити часник товарний
- купити насіння часнику (посадковий)
- купити сушений часник (часниковий порошок)
(050) 657 74 75; (067) 446 52 95
Франція
23 червня відбудеться 3-ий щорічний фестиваль білого та фіолетового часнику в регіоні Пероль-ан-Прованс (Peyrolles-en-Provence).
50 місцевих виробників будуть пропонувати місцевий часник, а також інші продукти харчування місцевого виробництва.
Відвідувачів обіцяють розважати живою музикою, змаганнями та смачними стравами для дегустації.
23 липня відбудеться 23-ий щорічний фестиваль білого часнику в регіоні Ломань (Lomagne).
За весь час фестиваль зібрав близько 15000 відвідувачів. Із заходів – офіційний чемпіонат світу з очищення часнику, приготування та дегустація традиційного супу з часником, кулінарний конкурс з дегустацією.
У цьому році очікується близько 1000 гостей.
Ціни: 2 € / дорослий. Безкоштовно для дітей.
На 26-27 серпня до фестивалю фіолетового часнику готується й регіон Кадур (Cadours), який також представить свою місцеву продукцію часнику.
Як повідомляє місцеве інтернет видання, часник вирощується в цьому регіоні протягом майже 2000 років. Посівні роботи ведуться в листопаді, збирають урожай у другій половині червня. Сушений та зібраний у косичку часник надихає місцевих рукодільників до створення різних робіт, які будуть також представлені на фестивалі.
Вхід безкоштовний.
Розмістив: Андрій Марченко
Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.
Leave A Comment